Om

blokk Z drives av Bente Leiknes Thorsen, komponist og barnebokentusiast:

Jeg fikk idéen til blokk Z våren 2019 og starta bokhandel på Instagram i juni. Etterhvert bestemte jeg meg for å trappe ned på Instagram og bygge opp nettbutikk på en mer fleksibel og varig plattform. I oktober 2020 så nettbutikken blokkz.no dagens lys.

I tillegg til Bente hender det at familie og venner bidrar i arbeidet på den digitale og fysiske butikken.

 

Da jeg var liten var biblioteket på der jeg vokste opp i to små rom på loftet på barneskolen. Det var akkurat passe stort for en som var liten. Seinere flytta de til det nye kommunehuset og fikk bedre plass akkurat når det passet at jeg fikk flere hyllemeter å gå langs. Like etter åpnet det fantastiske nye fylkesbiblioteket en kjøretur unna. Både hyllene med barnebøker og ungdomsbøker, noter og tegneserier besøkte jeg flittig, men jeg grudde meg til jeg skulle finne bøker i voksenavdelingen. Den virket så stor og uoversiktlig og streng.

Da jeg blei voksen var voksenlitteraturen stor og uoversiktlig og streng, men jeg fortsatte jeg å lese, men mindre, for med studier, barn og annen lesing blei det mindre tid. For noen år siden kastet jeg av meg tanken om at noen bøker er bare for barn og omfavnet min kjærlighet til barne og ungdomslitteratur.

Nå leser jeg det jeg vil og det håper jeg alle andre gjør også! - om du handler bøker her for å lese sjøl eller for å lese eller gi bort til andre er du like velkommen!

 

 

 

Følg Bente på Instagram, Spotify, Twitter, Facebook og på egen hjemmeside.