Sommerbarnebokbingo!

Sommerbarnebokbingo!

For mange er sommer og ferie synonymt med lesetid og det er det også for denne familien. De siste årene har min yngste sønn vært helt forgapt i Sommerles og jeg må innrømme at jeg er litt misunnelig. Men så har jeg funnet min egen løsning - nærbiblioteket mitt, Nesodden bibliotek, er et av flere som kjører «sommerbokbingo»! 

Hvis du ikke er kjent med konseptet så er det et skjema på fem ganger fem ruter der man skal fylle ut bøker man har lest. Kategoriene kan være åpne, som «sakprosa» eller litt mer innsnevret som «fra utstilling i biblioteket» eller «lokal forfatter».

Målet er vel strengt tatt å få fem på rad, da kan man vinne bok. Og så er det en mulighet for en ekstrapremie om man fyller ut hele arket. Jeg har de siste somrene forsøkt å fylle ut et ark hver måned og kost meg med utfordringen som ligger i fylle hele arket. 

Det som er så gøy med bingoark er at jeg blir pusha litt utenfor vanlig lesing. For eksempel merker jeg at det er sjanger eller typer bøker jeg leser sjeldnere og dermed må jobbe litt ekstra for å finne fram til bøker i noen kategorier. Og så er det en egen glede i å gå og planlegge lesing framover. Ofte går jeg langs hyllene på bibliotek, leter i egne hyller og blokk Z sine, men jeg må også lete på nettet noen ganger, f.eks for å finne en bok som har blitt filmatisert eller er prisbelønnet eller anmeldt osv. Det å glede seg til lesing og utvide leseopplevelsen blir en egen bonus.

Her om dagen fikk jeg en tanke: Hvis jeg synes det er så gøy er det sikkert andre som også synes det(!)

Derfor har jeg laget en egen sommerbarnebokbingo for blokk Z. Jeg har som mål å fylle ut et helt bingoark i løpet av sommeren og håper flere blir med meg på det!  

 

Reglene til blokk Z sin bokbingo finner du på PDFen og på sida der du kan laste den ned. Men fort fortalt er det sånn her: 

Du kan fylle inn bøker du leser sjøl eller leser høyt for barn, men alle bøker skal være aldersgrupper vi selger til her på blokk Z - dvs barn, ungdom og YA. Fyller du ut et helt bingoark og sender meg innen 1.9.23 er du med i trekningen av en bokpakke! Men fortvil ikke om du synes det er litt i overkant ambisiøst - hver måned trekker jeg også en vinner av månedens bingo. Her holder det altså å få en rad med lest bøker. Frist den første i neste måned. Bøkene må selvsagt lese i sommermånedene og vi begynner i morgen, 1. juni!

Del gjerne bilder fra underveis på #sommerbarnebokbingo i sosiale medier

 

Tilbake til bloggen