Jules Verne i dag

Jules Verne i dag

For noen år siden kom jeg til å tenke på Jules Verne-bøkene jeg slukte i ungdommen. Står de seg i dag? Er de like spennende for en voksen som for en tenåring? Liker tenåringer av i dag de? Det må da finnes noen som har gitt ut Jules Vernes samlede på norsk? tenkte jeg og begynte å lete. Skuffet måtte jeg innse at det ikke finnes. Men! Det holder kanskje på å skje?

Vidarforlaget gir ut nyoversettelser av Jules Verne i praktfulle bøker med originale illustrasjoner, og de ser virkelig nydelig ut! For ikke så lenge siden leste jeg "den hemmelighetsfulle øya" om igjen - ikke i Vidarforlagets versjon dessverre, men den holder seg virkelig. Jeg digger Vernes kombinering av det siste innen teknologi med reiselyst og det mytiske. Så jeg måtte skaffe meg en av disse nyutgivelsene og valget falt på "Reisen til jordas indre". Jeg koste meg like mye som jeg trodde. Okei, karakterene er flate, og det er jo usannsynlig på grensa til science fiction - men det er en av grunnene til at jeg liker de!

 

Denne boka er ekstra artig for oss nordboere fordi de reiser via København til Island. Det er mye bruk av norrøn mytologi og forsøksvis skandinavisk tale mm. I et fyldig etterord kommer du enda nærmere på Vernes prosess og inspirasjoner. Anbefales!

 

se de nydelige illustrasjonene til Édouard Riou. Graveringer av Pannemaker

 

 

 

(Det var skuffende for min del at det var en innbindingsfeil i boka mi (!), og ikke så lett å fikse med reiserestriksjoner og pandemi... Men jeg løste det ved å låne den på biblioteket, og håper det bare gjelder denne ene boka.)

 

kjedelig når det hopper fra side 90 og en god del sider....

Tilbake til bloggen