Julekalender, del 2

Julekalender, del 2

Som jeg skreiv om i posten leseJULEkalender planlegger jeg å lese én barne/ungdomsbok hver dag i desember, som jeg gjorde i fjor. Nå har jeg endelig begynt å plukke bøker og har en liten bunke klar. Jeg koser meg sånn med å ha en lesebunke, forventningen om å lese en bok er litt av gleden! Som du kan se er det noen tegneserier/grafiske bøker her som jeg planlegger å spre litt utover, typisk dagen etter en litt lang bok slik at det er mulig å lese den ferdig dagen etter den står på planen og samtidig rekke en bok. Jeg spurte på Instagram om innspill på flere korte bøker og fikk mange fine, hurra!

Nå planlegger og lager jeg både leseJULEkalender til meg sjøl, pakkekalender til ungene og en kalender til butikken i tilegg til at jeg fremdeles henger med såvidt på nanowrimo (les mer her og her) og så er det jo litt annet å henge fingrene i! Men det er jo litt fint med kalender også, at det blir litt halloi nå i slutten av november, en slags advent til adventen.

Hvis du blir frista til å ha din egen leseJULEkalender så får du fremdeles en gratis, nedlastbar fil om du melder deg på nyhetsbrevet vårt. Du får en PDF med oversikt å fylle ut, hjelp til å finne din måte å gjøre det på og konkrete tips til julekalenderbøker.

Eksempler på tips til hvordan du kan legge det opp:

  • Vil du bestemme på forhånd hva du skal lese eller fylle ut etterkant i stedet?
  • Vil du lese en bok hver dag? Hva med å lese en bildebok hver dag? Eller et kapittel i en kalenderbok, et dikt, ei novelle, en tegneserie hver dag?

 

Tilbake til bloggen