Har du leseforsetter for 2022?

Har du leseforsetter for 2022?

Vi skriver 2022 og for mange markerer det nye året nye muligheter - for et bedre jeg, for nye vaner, for et bedre liv. For mange føles det kanskje ikke helt sånn ut nå, jeg er i alle fall hardt angrepet av pandemifatigue... Men én ting som ikke er begrenset av pandemien er muligheten til å lese bøker. Kanskje du er som meg og har noen forsetter for lesinga det neste året?

Jeg jobber på en lengre tekst med tips og triks for å lese mer, eller riktigere: Lese så mye som er passe for deg. På min egen reise fra noen bøker årlig til 150 i året har jeg plukka opp noen tips på veien som jeg har lyst til å dele. Har du noen tips til hvordan lese mer og riktigere for deg?

Jeg vil gjerne høre dine beste tips og her er noen få fra meg i usortert rekkefølge:

- Les det du vil. Det er lett å tenke at man MÅ lese boka man fikk til jul, den som er anbefalt av tante Guro, og alle klassikerne man ikke har kommet til ennå. Saken er at slike MÅbøker fort blir en stopp for å lese i det hele tatt. Lesing avler lesing så om målet ditt er å lese mer, og du klarer det, så dukker kanskje lysten til å lese noen av MÅbøkene opp etter hver.

- Les når du kan. Mange sier de ikke har tid til å lese, men stemmer det egentlig når du tenker deg om? Kan du låne bok på mobilen og lese i stedet for å scrolle når du står i kø? Høre på lydbok mens du går tur? Se en halvtime mindre på en skjerm og bruke tida på ei bok?

- Ha alltid neste bok klar. Lag en vane av å ha en bokstabel å gå til med bøker du vet du har lyst til å lese.

- Del lesing og bokglede med andre. Har du barn så leser du for de, men det er mange måter å kose seg med bøker sammen med andre på. Yngstemann og jeg har noe vi kaller lesefest - vi danderer sofaen med gode puter og pledd, har kanskje noe godt å drikke og så sitter vi i hver vår ende og leser. Tur på biblioteket eller i bokhandel sammen er bokgledespredende. Og hva med en lesesirkel, det trenger ikke være så omfattende - to personer som snakker om en bok er også en form for lesesirkel.

Hva er dine beste tips for å les mer?

 

Tilbake til bloggen