Gir du bort brukte gaver til jul?

Gir du bort brukte gaver til jul?

 Det nærmer seg julegavehandling for de fleste av oss, med mindre du er en av de som har gjort deg ferdig tidlig. Eller lager du kanskje alle gavene sjøl? Etter at jeg starta opp butikken har jeg tenkt mer og mer på det å gi bort brukte gaver. Men det føles litt skummelt eller risikabelt kanskje? Det tenker en av de intervjuede i denne NRKartikkelen også. Der står det også 81 prosent er nøytrale eller positive til å få en brukt gave til jul, men at 77 prosent sier de aldri har gitt bort en brukt gave (tall fra 2018). FINN hevder, kanskje ikke så overraskende, at det er kult å kjøpe julegavene brukt og i denne Fretexartikkelen kommer det et godt råd: Si fra at du ønsker deg brukte presanger!

 Grunnene til at det er bra med brukte gaver er uansett svært gode: Det er billigere (eller du får mer for samme sum) og det er så MYE bedre for miljøet.

Melder du deg på nyhetsbrevet vårt nå får du gratis, nedlastbare kort som du kan skrive ut og legge ved brukte gaver, eller bruke som til-fra-lapp. Du kan også legge til dette gratis når du handler hos oss nå fram til jul. 

Det er selvsagt mye mer enn brukte bøker du kan gi bort til barn&ungdom til jul. I tillegg til typiske bruktfunnsteder som Finn, Fretex og din lokale brukbutikk så kan du sjekke ut disse bruktbutikkene som er retta mot barn&unge:

  • Preloved selger "pent brukte barneklær, leker og småinteriør 0-14 år"
  • Minifroggen selger "pene, morsomme, kule og klassiske Second Hand merkeklær og sko til barn i aldersgruppen 0-16 år"
  • Lille Cocodille selger "morsomme og klassiske brukte kvalitetsplagg til barn i aldersgruppen 0 - 16 år til en rimelig penge."
  • Røa røveren selger "brukte barneklær fra 0 til 14, dameklær og nye leker."
  • Hos Barneskatter i Drammen "kan du selge og kjøpe brukt barneutstyr, alt fra tøy, leker og sportsutstyr, til barnevogner og bilstoler. Fra 0-16 år."
  • Barnas antikvariat finner du flere flotte brukte barne&ungdomsbøker
Har du tips til flere bruktbutikker som er retta mot barn&ungdom? Send oss gjerne et tips! 

 

Tilbake til bloggen